FAQ

Welkom bij onze veelgestelde vragen (Frequently Asked Questions)! Hieronder kunt u antwoorden vinden op veelgestelde algemene vragen.

 • Algemene informatie
 • 1. Wat is twago?

  • twago is Europa’s toonaangevend opdrachtenplatform voor ondernemers en individuen. Op twago kunnen individuelen of bedrijven dé experts vinden die ze nodig hebben. twago staat voor "Teamwork Across Global Offices" en moedigt men aan om online experts te vinden, om zo samen aan projecten te werken. U kunt meer lezen over twago op de  'Over ons'-pagina.
 • 2. Wie kan twago gebruiken?

  twago wordt door verschillende individuen en bedrijven gebruikt. Van klein- en grootschalige bedrijven, verenigingen en startups tot freelancers, Zzp'ers en vertegenwoordigers. twago kan u helpen om een project/opdracht af te krijgen, of met het zoeken naar verscheidende opdrachtgevers.
 • 3. Wie kan zich aanmelden op twago?

  Voor opdrachtgevers: Individuelen, maar ook bedrijven of verenigingen kunnen zich aanmelden als opdrachtgever op twago. Voor freelancers: Als u ervoor kiest om aan opdrachten te werken via twago, nemen we aan dat u handelt als een onafhankelijke expert of bedrijfsnaam tijdens het afsluiten van juridische handelingen. Wees ervan bewust dat het werken als freelancer (bijv. via twago), wordt gezien als een juridische handeling en dat u de belastingregeling in uw land moet volgen. Daarom is het zeer belangrijk dat u zich van de regels van uw eigen land bewust bent en dat u de regelingen nakomt. Voor meer info, bekijk onze Algemene voorwaarden en privacyrichtlijnen.
 • 4. Wat zijn de voordelen voor bedrijven bij het gebruik van twago?

  Als u op zoek bent naar freelancers is twago de beste plek om experts te vinden in verscheidene vakgebieden. Het gebruik van twago zal u tijd én geld besparen in het process van het inhuren van eenfreelancer. U kunt eenvoudig de beste experts vinden voor uw project d.m.v. de beste freelancers uit te nodigen om op uw project te bieden. U kunt ook uw profiel openbaar maken en zo offertes ontvangen van meerdere freelancers. twago geeft u een oneindige flexibiliteit wat betreft uw tijdschema, deadlines, hoeveelheid werk en aan wie u deze toewijst. Daarnaast biedt twago u veel veiligheid in het betalingsproces d.m.v. de safePay escrow service. Deze service houdt uw geld achter, totdat u tevreden bent met de uitkomst van het project.  
 • 5. Wat zijn de voordelen van twago voor freelancers (en zzpers)?

  Het gebruik van twago vergroot uw markt gigantisch. Door een betrouwbaar online profiel op te bouwen, kunt u een internationaal klantenbestand opbouwen en zeker zijn van regelmatig werk. Nog belangrijker; u kunt zelf kiezen voor wie u werkt en aan welke projecten. Om er zeker van te zijn dat u betaald krijgt voor uw werk, volgt twago de procedure van een escrow service safePay. Deze service zorgt ervoor dat uw opdrachtgever het geld in borg wegzet, vóór de voltooiing van uw project. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u het geld krijgt dat u verdiend.
 • 6. Hoe kan ik feedback geven?

  Alle soorten feedback zijn welkom! Zo kunnen we onze site blijven verbeteren en u de beste service aanbieden. Klik op de link "Geef Feedback" op onze homepagina en laat ons weten wat u denkt!
 • 7. Welke opdrachtgevers werken met twago en hoe betrouwbaar zijn ze?

  Van klein- tot grootschalige ondernemingen verenigingen, start-ups en nog veel meer soorten bedrijven gebruiken twago voor hulp met verschillende projecten. Om zeker van een betrouwbare opdrachtgever te zijn, is het belangrijk dat u gedetailleerde informatie krijgt, voordat u aan een project begint. Lees alle evaluaties van eerdere freelancers en probeer in contact te komen met de opdrachtgever als u vragen heeft. Ook is het belangrijk om feedback te geven aan de opdrachtgever nadat u het project heeft afgerond. Zo helpt u ook andere freelancers.
 • 8. Is dit een typische marktplaats voor banen?

  twago is geen typische banenmarktplaats, omdat het werk op het platform over het algemeen gelimiteerd is in grootte en duur en het geen werkgever/werknemer relatie bevat. Individuelen of bedrijven die projecten aanbieden, kunnen eenvoudig freelancers vinden die ze nodig hebben, zonder extra werknemers in te huren en zo kosten te besparen. De projecten kunnen een lengte hebben van een paar dagen tot meerdere maanden. Dit ligt aan de eisen van de opdrachtgever.
 • 9. Hoe veilig is twago?

  Veiligheid is onze hoogste prioriteit. twago werkt met bijdetijdse SSL-certificaten voor alle vatbare transacties en heeft een samenwerking met COMODO om zeker te zijn van een totale beveiliging. Om uw opgeslagen data te beveiligen gebruiken we bijdetijdse firewalls voor ons systeem. Daarnaast garanderen we dat uw data alleen wordt gebruikt voor doeleindes die zijn geconstateerd in onze Algemene voorwaarden (inbegrepen ons privacybeleid).
 • 10. Hoe beveiligt twago intellectueel eigendom?

  Wij geloven dat het beveiligen van uw intellectueel eigendom erg belangrijk is. Wees ervan bewust dat als u de bijgevoegde documenten van een projectomschrijving upload, deze kunnen worden bekeken door andere gebruikers van twago. Als u wilt, kunt u uw documenten afschermen voor bepaalde personen. We raden een geheimhoudingsovereenkomst, ook wel een 'Non-Disclosure Agreement' (NDA) genoemd, aan. De NDA garandeert dat alleen freelancers die u heeft geaccepteerd, toegang hebben tot uw documenten. Als u een project vindt op twago dat uw intellectueel eigendom schendt (zoals auteursrecht, trademark, patenten, design rechten, of gebruiksmodellen), contacteer ons dan meteen door een e-mail te sturen naar violation@twago.com!
 • Projecten
 • 1. Hoe vind ik een freelancer?

  Een freelancer vinden op twago is erg eenvoudig. U hoeft alleen een project te plaatsen dat uw wensen omschrijft. Wacht op de offertes die binnen zullen stromen en kies de juiste freelancer die aan uw eisen voldoet. De beste manier om een freelancer te kiezen is door de informatie grondig door te kijken die de freelancer weergeeft op zijn profiel. Dit bevat, maar is niet beperkt tot, de offerte ontvangen, feedback van andere opdrachtgevers, portfolio werk, twago profiel en hun twago score. Als u hier meer over wilt lezen, bekijk dan dit artikel.  
 • 2. Hoe goed zijn de freelancers op twago?

  Het is heel belangrijk om elke freelancer die u wilt inhuren na te kijken. U kunt dit doen d.m.v. het bekijken van feedback van vorige opdrachtgevers en hun portfolio. Voor meer informatie hebben we verscheidene artikelen op onze blog, die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste freelancer.  Na de samenwerking met uw freelancer, kunt u deze feedback geven. Op deze manier kunt u toekomstige opdrachtgevers helpen met keuzes maken in freelancers.
 • 3. Zijn de projecten ook zichtbaar buiten twago?

  U kunt zelf kiezen of uw projecten zichtbaar worden gesteld buiten twago of niet. Projecten die zichtbaar zijn buiten twago krijgen meestal meer offertes, omdat deze projecten kunnen worden gevonden door online zoekmachines. U kunt de zichtbaarheid van uw projecten limiteren door de volgende opties: voor alleen freelancers door uitnodiging, voor alle gerigistreerde gebruikers, voor iedereen op twago en zoekmachines.
 • 4. Hoe schrijf ik een goede projectomschrijving

  Goede projectomschrijvingen geven veel details. U wilt de beste experts aantrekken, wat specifieke details zoals in budget, tijdframe, design, technische- of infrastructuur gerelateerde eisen vereist. Om te leren hoe u een goede projectomschrijving maakt, klik dan hier.
 • 5. Hoe kan ik vatbare informatie over mijn project beschermen?

  Om toegang tot vatbare documenten of informatie te beperken, kunt u ervoor kiezen om een geheimhoudingsovereenkomst - Non-Disclosure Agreement (NDA) - te ondertekenen. Als u hiervoor kiest, moeten potentiële freelancers deze NDA ook ondertekenen. Deze overeenkomst geeft dan aan dat de freelancer de informatie moet geheimhouden. Het NDA-process gaat als volgt: Op het moment dat u een project plaatst, kiest u voor de NDA-beveiliging. Dan kunt u bekijken of de standaard twago NDA genoeg is, of dat u een aanvullende NDA nodig heeft. Deze kan worden upgeload (in PDF-format). Het is ook mogelijk om de standaard twago NDA aan te passen naar uw eisen. U kunt nu een projectomschrijving maken, die zichtbaar is voor alle gebruikers van twago. Een freelancer moet het NDA ondertekenen om meer informatie over het project te kunnen krijgen. De handtekening wordt gegeven door de achternaam in een tekstbox in te vullen, wat juridisch bindend is. Dan kunt u de handtekening natrekken en de freelancer toegang geven tot alle informatie over het project.
 • 6. Ik weet niet hoeveel mijn project moet kosten. Wat moet ik doen?

  Als u niet zeker weet wat uw project moet kosten, kunt u een geschat bedrag weergeven. U moet dan wel in de projectomschrijving aangeven dat het budget flexibel is en dat u open bent voor suggesties. Zorg ervoor dat u een gedetailleerde projectomschrijving upload. Zo kunnen freelancers ook beter beoordelen wat een project waard is.
 • 7. Hoe kan ik mijn projectomschrijving veranderen?

  Als uw project eenmaal online is, kunt u deze niet meer herschrijven of aanpassen. U kunt wel extra informatie plaatsen in de commentaarbox van het project, zodat iedereen die uw project volgt of u een offerte hebben gestuurd de veranderingen kunnen zien. Opdrachtgevers kunnen ook extra documenten of foto's plaatsen bij de projectomschrijving gedurende de biedperiode.
 • 8. Als opdrachtgever, wat als ik het eindproduct van het project niet accepteer?

  Het kan gebeuren dat de freelancer een project anders implementeert dan wat u verwacht. Als u niet tevreden bent met de resultaten van uw project of als u van tevoren uw twijfels heeft bij de werkwijze, praat dan meteen met de ingehuurde freelancer over uw ontevredenheid! De freelancer heeft ook interesse in uw tevredenheid: hij of zij wordt alleen betaald als u tevreden bent, en hoopt op uw positieve feedback naderhand. Hoogstwaarschijnlijk zal de freelancer zich willen aanpassen aan uw eisen. Als dit niet het geval is en de freelancer zich niet wil aanpassen, kunt u het project elk moment stoppen. De freelancer wordt meteen geïnformeerd over de beëindiging van het project. Om dit te doen, gaat u naar uw dashboard onder "Mijn lopende projecten", dan klikt u op uwe project om het te openen. Aan de rechterkant in de lijst kunt u de knop "beëindig project" vinden. Door hier op te klikken, beëindigd u het project. Belangrijk: twago is niet verantwoordelijk voor in cash betaalde projecten, openstaande vorderingen of beweringen tussen u en de freelancer op het moment dat het project is beëindigd. Alstublieft, contacteer de freelancer direct als u een gedeeltelijke betaling heeft gedaan (niet via twago safePay). Onze tip: Zet meerdere doelen en controleer tussentijdse resultaten, zodat u al in een vroeg stadium kan zien of u project een goede vooruitgang maakt. Als er problemen zijn, kunt u meteen reageren en het risico van een onsuccesvol project minimaliseren.
 • 9. De ingehuurde freelancer heeft mijn project afgewerkt. Wat moet ik doen om het project te voltooien en het contract te beëindigen?

  Als een opdrachtgever moet u uw project markeren als "voltooid" om zo de freelancer van feedback te voorzien. Als u gebruik heeft gemaakt van safePay, zal de freelancer het geld pas ontvangen als u het project gemarkeerd heeft als "voltooid".
 • 10. Welke soorten projecten kan ik vinden op twago?

  Op twago staan projecten in de categorieën: Software Development, Desing& Media, Marketing, Business Services, Schrijven en Vertalen. Verder zijn er vele varianten in banen in elk van de categorieën. U kunt bijvoorbeeld een website herontwerpen, een artikel schrijven voor een krant, een technische tekst vertalen, een logo ontwerpen en een bedrijf helpen met een e-mark.
 • 11. Hoe vind ik interessante projecten op twago?

  De beste manier om projecten te vinden op twago is door uw vaardigheden aan uw profiel toe te voegen. Zo ontvangt u projectnotificaties die gelinkt zijn aan uw vaardigheden. Een andere manier om projecten te vinden is d.m.v. de "Vind Werk" sectie. Deze is te vinden bovenaan in uw dashboard. Hier kunt u zoeken naar projecten met bepaalde parameters, dus alleen werk waar u geschikt voor bent.
 • 12. Hoe win ik projecten?

  De beste manier om projecten te winnen is door een erg gedetailleerd profiel te hebben met een hoge twago score, goede feedback, portfolio werk en - meest belangrijk - een goede offerte te schrijven dat specifiek en gedetailleerd is. Lees hier hoe u een winnende offerte schrijft! 
 • 13. Hoe verhoog ik mijn kansen om een project te winnen?

  twago geeft u de kans om met freelancers te werken die duizenden kilometers verderop wonen. Dit is waarom het zo belangrijk is voor uw succes om een goed geschreven offerte te sturen naar de potentiële opdrachtgever en een zo gedetailleerd mogelijk profiel te hebben, wat feedback, portfolio en twago score betreft. Een compleet ingevuld profiel is de beste manier om betrouwbaar over te komen en uw expertise te uiten. U kunt uw vaardigheden, portfolio voorbeelden, en werkervaring weergeven en uw profiel synchroniseren aan LinkedIn. Verder kunt u feedback krijgen van eerdere projecten en kunnen de opdrachtgevers behulpzame en informatieve informatie over u schrijven. Ook kunt u uw kansen vergroten met een hoge twago score. Voor onze Diamond en Gold leden hebben we een speciale advertentieruimte ontworpen: "Our freelancer directory". Als u zich goed presenteert in uw profiel is het waarschijnlijker dat u wordt gecontacteerd door geïnteresseerde opdrachtgevers. Wanneer u zich aanmeldt, kunt u kiezen tussen verschillende lidmaatschappen. Als u twago wilt proberen, hebben we ook een gratis lidmaatschap. Om meer te leren over onze lidmaatschappen, klik dan hier.
 • 14. Wat is een geheimhoudingsovereenkomst (NDA) en hoe wordt deze gebruikt?

  Een geheimhoudingsovereenkomst, oftewel "non-disclosure agreement" (NDA), beschermt uw projecten tegen het delen van de inhoud zonder uw bewustzijn en beperkt de informatie voor verschillende gebruikers van twago. Projecten dat een NDA gebruiken, zullen een NDA symbool weergeven. Basis projectdetails zijn zichtbaar voor iedereen op het platform, maar de hele projectomschrijving kan alleen worden weergeven op het moment dat iemand de NDA heeft ondertekend. Om dit te doen, moeten freelancers eerst de NDA hebben doorgelezen en ondertekend, voordat ze toegang hebben tot de hele projectomschrijving. Freelancers ondertekenen een NDA d.m.v. hun achternaam in een textbox te typen, wat juridisch bindend is. De opdrachtgever kan dan beslissen of de informatie wordt vrijgegeven of niet. Als de informatie wordt vrijgegeven, kan de freelancer ook een offerte plaatsen.
 • 15. Wat gebeurt er als mijn opdrachtgever niet tevreden is met het project?

  Het kan gebeuren dat de freelancer een project anders implementeert dan de opdrachtgever. Om dit te voorkomen, raden wij het sterk aan om in nauw contact met elkaar te blijven gedurende het project. Het komt vaak voor dat een miscommunicatie kan worden opgelost door goed met elkaar te spreken. Als een freelancer heeft u een gemeenschappelijk belang in de tevredenheid van uw opdrachtgever: u wordt namelijk alleen betaald als de opdrachtgever tevreden is met de uitkomst van het project en daarnaast rekent u op goede feedback, wat u kan helpen met projecten in de toekomst.  Mocht het voorkomen dat u en uw opdrachtgever het niet eens met elkaar kunnen worden, kunt u of de opdrachtgever het project beëindigen op elk moment. Om dit te doen, gaat u naar uw dashboard onder "Mijn lopende projecten", dan klikt u op uwe project om het te openen. Aan de rechterkant in de lijst kunt u de knop "beëindig project" vinden. Door hier op te klikken, beëindigd u het project. twago raadt het niet aan om een project te beëindigen. Belangrijk: twago is niet verantwoordelijk voor in cash betaalde projecten, openstaande vorderingen of beweringen tussen u en de freelancer op het moment dat het project is beëindigd. Als u geen safePay gebruikt, kan twago niet verantwoordelijk worden gehouden voor financiële problemen op het moment dat het project is beëindigd.
 • 16. Hoe kan ik een project succesvol voltooien

  Een succesvolle voltooiing van een project is de verantwoordelijkheid van beide de opdrachtgever en freelancer. Voor freelancers is het belangrijk om vóór het uploaden van een offerte de eisen op een rijtje te hebben, wat betreft de benodigde vaardigheden, uw eigen tijdschema en de exacte compensatie voor het project. Voordat u gaat samenwerken met een opdrachtgever, zorg ervoor dat alle elementen van de samenwerking zijn besproken en over ingestemd. Nadat u een project hebt toegewezen, is het erg belangrijk dat u in nauw contact blijft met de opdrachtgever, zodat u alle verwachtingen en doelen duidelijk kunt weergeven. Als er problemen zijn, contacteer dan meteen de opdrachtgever om in een vroeg stadium het probleem te kunnen oplossen. Aan het einde van uw project moet u niet vergeten om de opdrachtgever feedback te geven. Voor opdrachtgevers is het belangrijk om een gedetailleerd projectomschrijving te uploaden, dat de freelancers met de juiste vaardigheden zich aangesproken voelen. Zorg ervoor dat voordat het project begint, alle elementen van het project zijn besproken en over ingestemd. Nadat u de freelancer het project heeft toegewezen, bespreek dan de details, tijdschema en doelen van het project. Blijf in nauw contact met de freelancer en zorg ervoor dat u het project kan inzien, zodat u weet wat de freelancer precies allemaal doet. Als het project is beëindigd, vergeet dan niet om de freelancer feedback te geven.  
 • Betalingen
 • 1. Wat is twago safePay en waarom zou ik dit gebruiken?

  twago safepay is een escrow service, waarin de betaling kan worden betaald als borg. Zo bent u er zeker van dat de opdrachtgever het geld kan betalen. Nadat een opdrachtgever een project heeft uitgegeven, kan diegene het hele bedrag voor het project als borg betalen in de safePay portemonnee. Op deze manier weet de freelancer dat de opdrachtgever het geld wil betalen. Het geld zal in de safePay portemonnee blijven totdat het project succesvol is afgerond door de freelancer. Nadat de opdrachtgever het project heeft goedgekeurd, wordt het geld in de portemonnee ontheft en overgemaakt naar de freelancer. Allereerst biedt het gebruik van safePay een zekerheid voor de opdrachtgever en freelancer in de online samenwerking. Opdrachtgevers zijn zo niet onnodig geld kwijt aan een verloren borg of vooruitbetaling en freelancers weten zeker dat de opdrachtgever in staat is om het geld te betalen. Daarnaast is safePay simpel, eenvoudig en vereist het maar een minimale planning. Voor opdrachtgevers vooral is dit in hun voordeel, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken om de betalingswijze. De opdrachtgever kan eenvoudig de borg overmaken naar "de portemonnee". Voor freelancers geeft de twago safePay een rust, omdat u als freelancer zich geen zorgen hoeft te maken om uw vergoeding naderhand. Op het moment dat de borg is betaald door de opdrachtgever, kunt u ervan uitgaan dat op het moment dat u het project hebt afgerond en deze goedgekeurd is, het geld naar uw "twago portemonnee" wordt overgemaakt.  
 • 2. Hoe betaal ik een freelancer?

  Voor een project begint, moeten de freelancer en de opdrachtgever het eens zijn over de toekomstige betalingen. Gedurende het selectieproces zouden de termen van betalingen al moeten zijn besproken. De betalingsmethode die de freelancer aanneemt, kan worden gevonden in het openbare profiel. twago beveelt het gebruik van safePay sterk aan. Met safePay kunt u de projectvergoeding als een borg vastzetten in de twago portemonnee, nadat u een freelancer hebt uitgekozen om mee samen te werken. Zo weet de freelancer dat de opdrachtgever gewild is om de vergoeding ook daadwerkelijk te betalen. Toch ontvangt de freelancer het geld pas nadat het project is voltooid en goedgekeurd door de opdrachtgever. We raden het aan om als opdrachtgever altijd om een factuur te vragen aan de freelancer, en dan pas te betalen via de gewenste betalingsmethode. Over het algemeen accepteren freelancers bankoverschrijvingen. Kijk wel even na bij uw bank of dit zorgt voor extra kosten, i.v.m. bankoverschrijvingen naar het buitenland. Wees ervan bewust dat twago alle niet-safePay betalingen ziet als privé overeenkomsten tussen intermediairs en hier dus niet verantwoordelijk voor worden kunnen gesteld.  
 • 3. Als een freelancer, hoe en wanner word ik betaald?

  Betalingen zijn gespecificeerd voor elk project tussen u en de opdrachtgever. Dit is iets wat u en de opdrachtgever moeten bespreken, voordat u begint aan het project. Zorg ervoor dat u zulke besluiten weergeeft in een document, eventueel met handtekeningen. Betalingen kunnen worden gedaan op twee manieren:
  • twago safePay (aanbevolen). De meerderheid van de freelancers die zijn geregistreerd op twago vertrouwen op deze methode. Met twago safePay plaatst de opdrachtgever de vergoeding voor het project als een borg in de beveiligde "portemonnee". Dit geld wordt naar de freelancer overgemaakt op het moment dat het project is voltooid en goedgekeurd door de opdrachtgever. Ook kunnen betalingen worden gedaan in meerdere fases van het project, als dit van tevoren is afgesproken.
  • U accepteert een onafhankelijke betaling met de opdrachtgever. Dit betekent dat u de opdrachtgever een factuur stuurt, en de opdrachtgever het geld overmaakt naar uw bankrekening (Credit Card,iDEAL of PayPal). Toch komen bij deze methode veel nadelen kijken: u heeft geen garantie dat uw opdrachtgever daadwerkelijk het geld naar u overmaakt. Helaas is twago niet in staat om bij deze onafhankelijke transacties te kunnen helpen, daarom adviseren we twago safePay, wat volledig ondersteund en beveiligd is door twago.
 • 4. Hoe krijg ik mijn geld van mijn twago safePay account?

  Om geld over te maken van uw twago safePay account, moet u eerst uw bankrekening koppelen aan uw twago profiel. Dan kunt u onder "Financiën" op "twago safePay" klikken en via "withdraw" het geld naar uw bankrekening overmaken. twago vraagt geen aanvullende kosten voor het overmaken van uw geld naar uw bankrekening. Het kan zijn dat uw bank wel extra kosten vraagt, dus het is slim om de termen en voorwaarden van uw bank na te kijken. Deze externe kosten staan buiten twago's beheer.
 • 5. Als ik twago safePay gebruik, krijg ik dan betaald zelfs als opdrachtgever het project niet markeerd als voltooid?

  De opdrachtgever en freelancer kunnen beide het project markeren als voltooid. Als er 30 dagen zijn voorbijgegaan en de opdrachtgever geen actie heeft ondernomen, zal de betaling automatisch voortgezet worden. De opdrachtgever wordt voor de vervaltijd van 30 dagen per e-mail geïnformeerd om actie te ondernemen. Als de opdrachtgever actie onderneemt maar het geld niet wil betalen, wordt het geld in een intermediair account bewaard totdat het probleem tussen opdrachtgever en freelancer wordt opgelost. Zo lang als er geen oplossing wordt gevonden, zal het project zich voorzetten in 'geschil-status' en worden er geen betalingen gedaan aan de opdrachtgever of freelancer. Als alle mogelijkheden zijn overwogen, maar beide partijen niet tot een uitkomst kunnen komen, contacteer dan support@twago.com en zullen we u helpen bij het vinden naar een oplossing.
 • 6. Rekent twago belasting?

  Facturen voor twago lidmaatschappen en bijbehorende vergoedingen worden belastingvrij afgegeven als: U een geregistreed Europees geldige, niet- Duits VAT nummer heeft ingevoerd op uw twago profiel - uw bedrijf informatie (bedrijfsnaam, type en adres) is ingevuld zoals de data verbonden tot uw VAT nummer.
 • 7. Wie geeft het factuur uit?

  Als dit wordt gevraagd door de opdrachtgever, zal de freelancer een factuur moeten uitgeven aan de opdrachtgever. Dit voor of na het verlenen van de service. Onthoud dat de toegekende en geaccepteerde voorwaarden van een project resulteren in een service contract tussen de opdrachtgever en de freelancer. Hierom kan twago geen factuur uitgeven namens de freelancer.
 • 8. Hoeveel kost twago?

  Voor opdrachtgevers: de registratie, het plaatsen van een project en een project toewijden aan een freelancer is gratis. Opdrachtgevers moeten alleen de freelancers betalen voor hun services.   Voor freelancers: het basis lidmaatschap voor freelancers is gratis. Hierbij krijgt u dan 15 "twago Credits" voor het gebruik op het platform van twago. Er is geen vervaldatum voor deze 15 twago Credits. Om u in te schrijven voor een ander lidmaatschap, kunt u hier onze soorten lidmaatschappen zien. Als een freelancer een project binnen sleept, vraagt twago een kleine servicekost (wat varieert in lidmaatschappen).   Op het moment dat project voorwaarden zijn besproken tussen opdrachtgever en freelancer, en het project is begonnen, vraagt twago servicekosten. Deze kosten hangen af van het soort abonnement en project budget. Wij hopen dat u begrijpt dat deze servicekosten verwijzen naar het bemiddelingsprocess van opdrachtgever en freelancer. Hierom komt deze kost ook op direct nadat het project is begonnen.   Een terugbetaling is mogelijk op het moment dat twago verantwoordelijk is voor een onsuccesvol project uitkomst.
 • Profiel
 • 1. Hoe belangrijk is mijn profiel op twago?

  Uw profiel is erg belangrijk, omdat het informatie verstrekt over u als persoon: uw professionele vaardigheden en uw vermogen om met anderen samen te werken. Een compleet ingevuld profiel is erg belangrijk om projecten te kunnen winnen.
 • 2. Wat is een gebruikers verificatie? Wat is het voordeel om geverificeerd te zijn?

  (Voor freelancers) De verificatie van uw profiel is een optionele, maar aanbevolen service.Veel opdrachtgevers vinden het lastig om een groot bedrag over te maken aan iemand die ze nog nooit hebben gezien. Dit is waarom twago u de optie geeft aan freelancers om uw profiel te verifiëren. Voor freelancers is een voordeel over de concurrentie.   (Voor opdrachtgevers) twago raadt ook de verificatie van de opdrachtgeveraccounts aan. Zo creëert u duidelijkheid voor freelancers en zult u het vertrouwen winnen van de beste experts. U kunt uw account nu verificeren - U hoeft alleen naar uw twago account te gaan.  
 • 3. Wat is een twago score?

  De twago score is een goede manier om uw reputatie te verbeteren, wat erg belangrijk is in het interesse wekken van de opdrachtgever. Zo kan de opdrachtgever een duidelijk verschil zien tussen verschillende freelancers en zijn keuze snel maken.   De kwalitieten van onze professionele diensten die worden geboden op twago zijn altijd onze grootste focus geweest. Denk hierbij aan de kwaliteit van de interactie tussen de freelancer en de opdrachtgevers en de kwaliteit van de samenwerking.   De twago score geeft de opdrachtgever een snel overzicht over het werk en de professionaliteit van de freelancer.    
 • 4. Hoe werkt een twago score?

  De twago score wordt berekend op een schaal van 1 tot 10 (waarin 10 het hoogst mogelijk is). De score is een combinatie van vele variabelen op het platform. De variabelen zijn gegroepeerd in 3 hoofd categorieën - Profiel, Reputatie en Activiteit. Elk van deze activiteiten verandert in belang naarmate de tijd verstrekt, waarin ze niet allemaal gelijk aan elkaar zijn. Daarnaast is twago bevoegd om de twago score te beïnvloeden bij ongepast gedrag van de freelancer op het platform.   De twago score werkt op een holistische manier, waarin de variabelen elkaar beïnvloeden. De twago score verandert constant, wat afhangt van uw activiteit en kwaliteit van uw werk op twago.  
 • 5. Wie kan mijn twago score zien?

  De twago score is een deel van het openbare profiel van de freelancer. Dit betekent dus dat iedereen de score kan zien. Maar alleen de freelancer kan de opzet van zijn score zien. Oftewel, alleen de freelancer weet hoeveel punten zij of hij heeft gescoord voor elke van de 3 categorieën. Hierdoor kan de freelancer begrijpen in welke velden hij of zij zich kan verbeteren.
 • 6. Hoe kan ik mijn twago scoren verbeteren?

  Als freelancer kunt u uw twago score verbeteren door uw hele profiel tot in de details in te vullen. Dit bestaat onder andere uit een werk portfolio, werkervaringen en feedback van vorige opdrachtgevers. De hoger de kwaliteit die u naar het platform brengt, de hoger uw score. Dit houdt onder meer in het winnen van opdrachtgevers, voltooide projecten en het krijgen van goede feedback.
 • 7. Hoe sluit ik mijn account?

  Als u problemen heeft die gerelateerd zijn aan ons platform, laat ons dat dan weten door een e-mail te sturen naar support@twago.com. Om uw account te sluiten moet u ervoor zorgen dat al uw facturen en servicekosten zijn betaald. U moet een zero-account hebben voordat deze gesloten kan worden. Zorg ervoor dat u al uw vergoedingen heeft ontvangen en dat alle projecten waaraan u hebt gewerkt, zijn gesloten. Voor opdrachtgevers is het belangrijk dat u alle projecten moet hebben voltooid voordat u uw account kan sluiten.   U kunt u niet langer meer inloggen bij twago als uw account gesloten is. Uw twago profiel zal niet langer zichtbaar zijn naar anderen op twago. Toch zou het kunnen voorkomen dat zoekmachines, zoals Google en Yahoo!, extra tijd nodig hebben om uw account te verwijderen. Hiervoor kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden.   Zend ons een e-mail om uw account te sluiten naar onze klantenservice (support@twago.com. Uw aanvraag wordt behandeld binnen 48 uur. U zult een geautomatiseerde mail ontvangen, met de informatie dat uw account is gesloten.  
 • Lidmaatschappen (Memberships)
 • 1. Welke lidmaatschappen biedt twago aan?

  Als een freelancer kunt u kiezen tussen verschillende lidmaatschappen. Er zijn vijf verschillende opties dat weer meer verschillende opties bevatten. Om meer te leren over verschillende lidmaatschappen, klik hier.  
 • 2. Hoe verander ik mijn lidmaatschap?

  Om uw lidmaatschap te veranderen, moet u inloggen met uw twago profiel. Klik op "profiel" in het hoofdmenu en klik op "verander lidmaatschap". Nu kunt u eenvoudig uw lidmaatschap upgraden en kiezen tussen verschillende soorten lidmaatschappen.   Onthoud alstublieft dat het downgraden van uw lidmaatschap mogelijk is tot 4 dagen voordat het contract tot een eind komt, anders wordt deze automatisch verlengd. U kunt uw profiel downgraden op elke fase van uw lidmaatschap.
 • twago Credits
 • 1. Wat zijn twago Credits?

  Het nieuwe "twago Credits" is een praktisch systeem dat freelancers toestaat om offertes te plaatsen op projecten.
 • 2. Waar kan ik twago Credits voor gebruiken?

  Op dit moment worden de "twago Credits" gebruikt door freelancers om offertes te plaatsen onder projecten. Om één offerte te plaatsen hebt u vier "twago Credits" nodig.
 • 3. Hoeveel twago Credits heb ik?

  Dit ligt eraan welk lidmaatschap u hebt. Basic: U krijgt 15 "twago Credits" als u zich aanmeldt of al een bestaand lidmaatschap heeft. Er is geen vervaldatum voor de "twago Credits". Als uw "twago Credits" zijn verbruikt, kunt u uw lidmaatschap upgraden of de "twago Credits" bijkopen.   Silver: U ontvangt 80 "twago Credits" elke 30 dagen (20 offertes per maand), welke vervallen aan het eind van de 30 dagen en daarna meteen weer met 80 "twago Credits" worden opgewaardeerd. Als u ervoor kiest om "twago Credits" bij te kopen, hebben deze geen vervaldatum.   Gold & Diamond: Met dit lidmaatschap kunt u onbeperkt offertes plaatsen en heeft u dus geen "twago Credits" nodig.
 • 4. Hoe hebben de twago Credits invloed op mijn lidmaatschap?

  BASIC: als u op dit moment een BASIC lidmaatschap heeft, krijgt u van ons 15 "twago Credits". Deze 15 "twago Credits" hebben geen vervaldatum en kunnen bijgekocht worden. Ook als u een Basic Lidmaatschap hebt.   SILVER: U krijgt per 30 dagen 80 nieuwe "twago Credits" die vervallen en weer worden opgewaardeerd aan het einde van deze 30 dagen. De prijs en de voordelen van dit lidmaatschap blijven hetzelfde.   GOLD&DIAMOND: De originele termen van uw lidmaatschap blijven hetzelfde en u kunt nog steeds een onbeperkt aantal offertes aanbieden. U hebt de twago credits niet nodig, en zult deze daarom ook niet ontvangen.
 • 5. Kan ik twago Credits kopen?

  Ja - er zijn drie verschillende "twago Credits" pakketten. Voor Basic freelancers die alleen nieuwe "twago Credits willen kopen, of voor freelance leden die extra "twago Credits" willen hebben bovenop hun maandelijkse (SILVER-GOLD-DIAMONT) lidmaatschap.   "twago Credits" pakketten hebben geen vervaldatum en u kunt ze op elk moment kopen. Bekijk onze prijstabel hier.
 • 6. Wat gebeurt er met mijn twago Credits als ik ze binnen één maand niet opmaak?

  "twag Credits" pakketten: "twago Credits" die u heeft gekocht, hebben geen verval datum (met welk lidmaatschap dan ook), zolang uw account bestaat.     Maandelijks "twago Credits" lidmaatschap : Zet een aantal aan maandelijks "twago Credits" lidmaatschap en ontvang elke maand uw aangevraagde "twago Credits". De "twago Credits" vervallen na elke maand, maar worden dan ook meteen weer opgeladen. Zo kunt u offertes blijven plaatsen!